Tu je recept :
Ingrediencie:
- 280 g pšeničnej hladkej múky
- 260 g pšeničnej chlebovej múky
- 1 a 1/4 lyžičky sódy na pečenie
- 1 a 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- 1 lyžička morskej soli
- 280 g masla
- 200 g trstinového cukru (toto je už tá moja upravená verzia, menej sladkého)
- 2 veselé vajcia
- 2 lyžice vanilkového cukru
- 300g čokolády na varenie (alebo horká)
- (vlašské orechy -keď ich milujete tak ako ja, úžasne zostanú chrumkavé :) )
Postup:
- Do múky si primiešame sódu, prášok do pečenia a soľ.
- Maslo s cukrom a vanilkovým cukrom rozmixujeme do jemného krému.
- Potom pridajte do krému 1vajce. Po dobrom premiešaní pridajte aj 2. .
- Primiešajte suchú zmes (z 1).
- Nakrájame si čokoládu (+ orechy) na malé kúsočky a už len ručne ich primiešame do cesta.
- A teraz prichádza na radu pre mňa netradičná vec--> cesto prikryjeme potravinárskou fóliou a vložíme ho do chladničky na 24 až 36 hodín.
- Cesto keď už ideme piecť vytiahneme si ho vopred z chladničky, pretože bude akoby stuhnuté a začneme robiť malé kôpky, ktoré pridávame na plech vyložený papierom na pečenie.
- Kôpky by mali byť veľké maximálne ako golfové loptičky a dodržujte medzi nimi malé rozovstupy pretože sa roztečú na kolieska a aby ste ich nemali zlepené. :)
- Vkladáme ich do predhriatej rúry na 180°C a pečieme.
Môj typ: Keď sa vám zdajú, že Vám neskôr stvrdli, vložte do nádoby s nimi buď kúsok jablka, alebo pečiva.
Dobrú chuť :)
Veronika ♡
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára