Čokoládové cookies

Asi každému chutia kupované čokoládové cookies a tak som ich chcela skúsiť aj ja len v domácej verzii. Tak som sa do toho pustila a tento recept sa mi najviac osvedčil - sú vynikajúce ! :) Dajú sa robiť len čisto čokoládové, ale úžasne v nich chutia aj vlašské orechy. Je to však typický americký recept, takže ja som z neho uberala veľa (ubrala som až 3/4cukru) cukru, no keď ľúbite veľmi sladké kľudne pridajte cukor (ale berte do úvahy, že aj čokoláda vo vnútri je sladká).

Tu je recept :

Ingrediencie:
  • 280 g pšeničnej hladkej múky
  • 260 g pšeničnej chlebovej múky 
  • 1 a 1/4 lyžičky sódy na pečenie 
  • 1 a 1/2 lyžičky prášku do pečiva 
  • 1 lyžička morskej soli 
  • 280 g masla 
  • 200 g trstinového cukru (toto je už tá moja upravená verzia, menej sladkého)
  • 2 veselé vajcia 
  • 2 lyžice vanilkového cukru 
  • 300g čokolády na varenie (alebo horká)
  • (vlašské orechy -keď ich milujete tak ako ja, úžasne zostanú chrumkavé :) )
Postup:
  1. Do múky si primiešame sódu, prášok do pečenia a soľ.
  2. Maslo s cukrom a vanilkovým cukrom rozmixujeme do jemného krému.
  3. Potom pridajte do krému 1vajce. Po dobrom premiešaní pridajte aj 2. .
  4. Primiešajte suchú zmes (z 1).
  5. Nakrájame si čokoládu (+ orechy) na malé kúsočky a už len ručne ich primiešame do cesta.
  6. A teraz prichádza na radu pre mňa netradičná vec--> cesto prikryjeme potravinárskou fóliou a vložíme ho do chladničky na 24 až 36 hodín.
  7. Cesto keď už ideme piecť vytiahneme si ho vopred z chladničky, pretože bude akoby stuhnuté a začneme robiť malé kôpky, ktoré pridávame na plech vyložený papierom na pečenie.
  8. Kôpky by mali byť veľké maximálne ako golfové loptičky a dodržujte medzi nimi malé rozovstupy pretože sa roztečú na kolieska a aby ste ich nemali zlepené. :)
  9. Vkladáme ich do predhriatej rúry na 180°C a pečieme.

Môj typ: Keď sa vám zdajú, že Vám neskôr stvrdli, vložte do nádoby s nimi buď kúsok jablka, alebo pečiva.

Dobrú chuť :)
 Veronika ♡

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára