Tu je recept:
Ingrediencie:
Cesto:
- 750 ml vody
- 300 ml oleja
- štipka soli
- 420 g hladkej múky
- 8-9 veselých vajíčok
Krém:
- 450 ml vody
- 300 ml mlieka
- 3 zlaté klasy alebo vanilkové pudingy
- 300 g kryštálového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 250-300 g masla
- 3PL práškového cukru
Poleva:
- 150g kryštálového cukru
- 1ks smotana na šľahanie
- 250g masla
Postup na cesto:
- Vodu, olej a štipkou soli dáme variť.
- Do vriacej vody pridávame múku a miešame aby neboli žiadne hrčky.
- Miešame(odpaľujeme) cesto kým sa nebude oddeľovať od hrnca a varešky.
- Necháme vychladnúť, pridávame po jednom vajci a vždy dobre zamiešame.
- Plech si potrieme tukom a robíme venčeky (aby sme ich mali všetky približne rovnaké možeme si naznačiť kolieska pomocou vykrajovača s múkou)
- Plech vložíme do predhriatej rúry na 220°C, na dno rúry položíme hrniec s vodou(pomáha pri nadvihnutí cesta) a pečieme cca 30minút.
- Upečené venčeky necháme vychladnúť a potom ich prekrojíme.
Postup na krém:
- Vodu s kryštálovým a vanilkovým cukrom privedieme k varu.
- Mlieko si zmiešame so Zlatým klasom a prilejeme do kastrólika.
- Varíme až kým sa nám nevytvorí "puding".
- Za občasného miešania necháme vychladnúť a zatiaľ si vymiešame práškový cukor s maslom.
- Po vychladnutí (nie úplne studený) pridávame k maslu s cukrom a dobre vyšľaháme.
- Hotový krém vložíme do vrecka na zdobenie a plníme nimi prekrojené venčeky.
Postup na polevu:
- Za stáleho miešania upálime kryštálový cukor na karamel.
- Prilejeme šľahačkovú smotanu a varíme do zhustnutia (mne to tak dlho trvalo kým to zhustne, že som sa bála či to vôbec zhustne).
- Po vychladnutí pridáme do vymiešaného masla.
- Plníme pomocou sáčika na zdobenie na vrchnú časť košíčkov.
Dobrú chuť :)
Veronika♡
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára