Tu je recept :
Ingrediencie :
- 400g hladkej múky
- 200g práškového cukru
- 200ml oleja
- 1lyžica škorice
- 1lyžica džemu(napr. višňového)
- 1lyžica sódy bikarbónu
- 1ks kypriaceho prášku do perníka
- 2 veselé vajcia
- 500ml mlieka
- džem na potretie
- 1ks čokoládovú polevu Dr.Oetker
- tuk na vymastenie plechu
Postup:
- Hladkú múku, cukor, olej, škoricu, džem, sódu bikarbónu, kypriaci prášok, vajcia, mlieko a všetko spolu dobre rozmixujeme šľahačom.
- Plech si potrieme tukom, dáme papier na pečenie a vylejeme naň pripravené cesto.
- Rúru si predhrejeme na 180°C a vložíme plech.
- Upečený perník necháme vychladnúť a potom ho prekrojíme na 1/2.
- Prekrojenú časť si potrieme džemom, čokoládovú polevu rozpustíme vo vodnom kúpeli, vylejeme na vrch perníka.
- Perník je najlepší keď ho necháme stuhnúť a nasiaknuť (najlepšie cez noc aby vás nelákal :D ).
Dobrú chuť :)
Veronika♡
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára