Karamelová krémová torta s mandlami

Jeden s veľmi jednoduchých a pritom vynikajúcich zákuskov. Takto sa dá opísať. Jeho jemná konzistencia vás očarí a budete si chcieť dať ešte jeden kúsok. :D Je to presne ten typ zákusku, keď nemáte veľa času, ingrediencií a už vôbec sa vám nechce zapínať rúra na pečenie, no pritom máte chuť na niečo vynikajúce, čo sa vám rozpustí na jazyku :).

Tu je recept:
Ingrediencie:
  • 400ml smotany na šľahanie
  • 1 balenie mascarpone
  • 2 balíky keksíkov Lotus (veľké balenia)
  • ľubovoľné orechy (nasekané)
Postup:
  1. Pripravíme si tortovú formu, do ktorej začneme ukadať1.vrstvu keksíkov nahusto vedľa seba.
  2. Zatiaľ si dáme vyšľahať šľahačku.
  3. Keď bude dostatočne vyšľahaná primiešame mascarpone.
  4. Krém si rozdelíme na 3 časti a prvou natrieme keksíky.
  5. Na krém dáme 2. vrstvu keksíkov, opäť krém, keksíky a krém na vrch.
  6. Keď už máme danú aj vrchnú vrstvu krému, posýpame ju orieškami.

Môj typ: Ak niekto nemá rád oriešky iba samotné alebo chce len skúsiť zmenu, môže ich dať na oheň spolu s cukrom a skaramelizovať. :)


Dobrú chuť :) 
 Veronika♡

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára