Ovocná torta na osvieženie

Dnes bol veľmi horúci deň, tak som sa rozhodla, že upečiem niečo na schladenie a spríjemnenie týchto horúcich dní niečím sladkým a osviežujúcim. Tento recept hneď ako som ho našla, tak ma oslovil a povedala som si, že ho musím vyskúšať. Budem dúfať, že osloví aj vás :) .



Tu je recept:
Ingrediencie na cesto:
  • 70g rastlinného tuku (ja som dala Heru)
  • 80g krupicového cukru(keby niekto nevedel to je kryštálový)
  • 1 lyžica citrónovej kôry
  • 1ks vanilínový cukor
  • 3 veselé vajcia (oddelíme žĺtky od bielkov)
  • 120g polohrubej múky
  • 1/2 balíčka kypriaceho prášku
  • (tuk a múka na vymastenie a posypanie formy)


Náplň:
  • 500ml smotany na šľahanie
  • 50g krupicového cukru
  • maliny, jahody (alebo ľubovolné iné ovocie ktoré si zvolíte a máte ho doma :) )


Postup:
  1. Rastlinný tuk vymiešame s obidvoma cukrami (kryštálový a vanilínový), citrónovou kôrou a žĺtkami až kým sa nám nevytvorí ako keby krém.
  2. Bielky si vyšľaháme na pevný sneh.
  3. Obe hmoty zľahka spojíme a nakoniec primiešame preosiatu múku s kypriacim práškom.
  4. Vymastíme si formu s rastlinným tukom a posypeme múkou (okrúhlu cca 24 cm).
  5. Formu naplníme cestom.
  6. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 160°C asi 30 minút. (môže to byť aj menej, aj viac kvôli rozdielnym rúram ).
  7. Po upečení nechajme cesto krátko vychladnúť vo forme a potom ho vyklopíme.
  8. Po úplnom vychladnutí korpus prerežeme na 2 diely.
  9. Smotanu s cukrom vyšľaháme na pevnú šľahačku. Rozdelíme ju na 2 časti- 1. na vútro a 2.na vrch.
  10. Spodnú časť rozkrojeného korpusu potrieme náplňou a pokladáme doň ovocie.
  11. Položíme druhú časť korpusu a opäť potierame náplňou a poukladáme ovocie.
  12. Tortu dáme stuhnúť do chladničky a môžeme podávať.


Dobrú chuť :) 
 Veronika♡

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára