Mramorový korpus na tortu (+ čokoládový krém)


Ingrediencie:
4 vajíčka
240g práškového cukru
1 balenie vanilkového cukru
150ml oleja
100ml vriacej (horúcej)vody
250g hladkej múky (alebo polohrubú)
1 balenie prášku do pečiva
2 PL kakaa

Postup:

  1. Bielka vyšlaháme s polovicou cukru.
  2. Žĺtka vyšlaháme s vanilkovým cukrom a druhou polovicou práškového cukru. Potom postupne pridávame olej, vodu, múku s práškom do pečiva a zľahka primiešame sneh.
  3. 1/3 cesta odoberieme a vmiešame doň kakao.
  4. Do tortovej formy do stredu striedavo robíme kôpky pomocou PL (alebo naberačky). Postup striedania cesta používam - 1 PL tmavého cesta, 2 PL svetlého cesta, 1 PL tmavého cesta, 2 PL svetlého cesta .. až pokým nespotrebujeme oba druhy cesta.
  5. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a cesto pečieme cca 40 minút.



Plnka do torty (môže sa použiť aj ľubovolná iná)


Ingrediencie :
3ks smotany na šľahanie
1 čokoládová na varenie
3 stužovače

Postup:

  1. Do hrnca dáme smotanu s polámanou čokoládou a pomaličky zohrievame až kým sa čokoláda úplne nerozpustí.
  2. Necháme dobre vychladnúť v chladničke (najlepšie si to pripraviť večer, a nechať cez noc dobre vychladiť).
  3. Po vychladnutí pridáme stužovače a vyšľaháme.
  4. Môžeme plniť :) 




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára