Mramorový korpus na tortu (+ čokoládový krém)
Ingrediencie:
4 vajíčka
240g práškového cukru
1 balenie vanilkového cukru
150ml oleja
100ml vriacej (horúcej)vody
250g hladkej múky (alebo polohrubú)
1 balenie prášku do pečiva
2 PL kakaa
Postup:
- Bielka vyšlaháme s polovicou cukru.
- Žĺtka vyšlaháme s vanilkovým cukrom a druhou polovicou práškového cukru. Potom postupne pridávame olej, vodu, múku s práškom do pečiva a zľahka primiešame sneh.
- 1/3 cesta odoberieme a vmiešame doň kakao.
- Do tortovej formy do stredu striedavo robíme kôpky pomocou PL (alebo naberačky). Postup striedania cesta používam - 1 PL tmavého cesta, 2 PL svetlého cesta, 1 PL tmavého cesta, 2 PL svetlého cesta .. až pokým nespotrebujeme oba druhy cesta.
- Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a cesto pečieme cca 40 minút.
Plnka do torty (môže sa použiť aj ľubovolná iná)
Ingrediencie :
3ks smotany na šľahanie
1 čokoládová na varenie
3 stužovače
Postup:
1 čokoládová na varenie
3 stužovače
Postup:
- Do hrnca dáme smotanu s polámanou čokoládou a pomaličky zohrievame až kým sa čokoláda úplne nerozpustí.
- Necháme dobre vychladnúť v chladničke (najlepšie si to pripraviť večer, a nechať cez noc dobre vychladiť).
- Po vychladnutí pridáme stužovače a vyšľaháme.
- Môžeme plniť :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára