Jemná čokoládová torta
Tento perfektný recept je zo stránky kitchenette.cz
Ingrediencie:
- 500g kvalitnej čokolády
- 250g masla
- 12 vajec
- 50g trstinového cukru
- 35g hladké múky
volitelné ingredience naviac (chilli, skořice, kôra z citrónu alebo napríklad štipka muškátového oříšku
kakao na posypanie
Postup :
- Pripravte si velkou tortovú formu o priemere 30 cm, vyložte papierom na pečenie po dne aj bokoch. Predehrejte rúru na 160°C (horkovzdušnú).
- Čokoládu s maslom rozpustite dohromady vo vodnem kúpeli.
- Vajce rozdelte na žĺtky a bielky. Žĺtky ušlahajte s cukrom do peny. Bielky ušlahejte do tuhého snehu.
- Žĺtkovou penu spojte s rozpustenou čokoládou a maslom, potom vmiešajte preosiatou múkou a nakoniec na trikrát opatrně zapracujte sneh. (Pokiaľ chcete pridat nejaké z volitelných ingrediencií naviac, teraz je ten správný moment. Toto cesto vlejte do pripravenej formy a dajte do trúby.
- Pečte iba 15 minut. Potom dort vyberte, nezlaknite sa, že je stred torty ešte dost pohyblivý a akoby tekutý. Priklopte tortu tak jak je ideálně tesniace pokrievkou alebo velkým tanierom a nechajte vonku vychladnúť. Keď dosiahne izbovú teplotu, odložte ju do chladničky a vychlaďte do druhého dňa.
- Hotovú tortu presunte na tanier (alebo akýkoľvek) podstavec, posypjte kakaom a krájajte nahriatym nožom (vysoky pohár naplňte teplou vodou a v nej nôž nahrejte, pred krájením otrite utierkou).
- Môže sa servírovať :) (dá sa pri servírovaní podávať napríklad aj so šlahačkou)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára