Jemná čokoládová torta

Tento perfektný recept je zo stránky kitchenette.cz

Ingrediencie:
  • 500g kvalitnej čokolády 
  • 250g masla
  • 12  vajec
  • 50g trstinového cukru 
  • 35g hladké múky
    volitelné ingredience naviac (chilli, skořice, kôra z citrónu alebo napríklad štipka muškátového oříšku
    kakao na posypanie



Postup :


  1. Pripravte si velkou tortovú formu o priemere 30 cm, vyložte papierom na pečenie po dne aj bokoch. Predehrejte rúru na 160°C (horkovzdušnú).
  2. Čokoládu s maslom rozpustite dohromady vo vodnem kúpeli. 
  3. Vajce rozdelte na žĺtky a bielky. Žĺtky ušlahajte s cukrom do peny. Bielky ušlahejte do tuhého snehu.
  4. Žĺtkovou penu spojte s rozpustenou čokoládou a maslom, potom vmiešajte preosiatou múkou a nakoniec na trikrát opatrně zapracujte sneh. (Pokiaľ chcete pridat nejaké z volitelných ingrediencií naviac, teraz je ten správný moment. Toto cesto vlejte do pripravenej formy a dajte do trúby.
  5. Pečte iba 15 minut. Potom dort vyberte, nezlaknite sa, že je stred torty ešte dost pohyblivý a akoby tekutý. Priklopte tortu tak jak je ideálně tesniace pokrievkou alebo velkým tanierom a nechajte vonku vychladnúť. Keď dosiahne izbovú teplotu, odložte ju do chladničky a vychlaďte do druhého dňa.
  6. Hotovú tortu presunte na tanier (alebo akýkoľvek) podstavec, posypjte kakaom a krájajte nahriatym nožom (vysoky pohár naplňte teplou vodou a v nej nôž nahrejte, pred krájením otrite utierkou).
  7. Môže sa servírovať :) (dá sa pri servírovaní podávať napríklad aj so šlahačkou)



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára